Днес по обед на протест в подкрепа на кремиковските металурзи излизат бургаските товарни работници.

Работниците от пристанище Бургас", БДЖ, "Промет", "Бургас-бус" се опасяват, че ще загубят работата си при евентуално затваряне на "Кремиковци", чиито товари обслужват.

Днес кремиковските работници няма да протестират, тъй като се очаква да им бъдат изплатени заплатите за август и септември месец.
Те обаче запазват стачната си готовност.

Около 2 700 работници ще бъдат съкратени до края на месеца от химическата и металургичната промишленост заради световната финансова криза, която вече има пряко отражение върху българската икономика.
Очаква се и около 2 000 души да бъдат освободени от БДЖ заради намалените превози на товари. вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров.

Припомняме, вчера започна изплащането на августовските заплати в комбинат "Кремиковци". Въпреки спасителните действия на държавата се очаква в близките седмици да бъдат съкратени най-малко 1400 от работниците в "Кремиковци". 

Доктор Константин Тренчев каза, че наистина разчита заплатите да бъдат изплатени до края на деня, но не бе оптимист по отношение на ситуацията в предприятието.