Да правиш бизнес и да инвестираш в интересни времена не е за всеки и само по себе си е голямо постижение. Това заяви вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев, връчвайки голямата награда „Инвеститор на годината".

На официална церемония в столицата Българската агенция за инвестиции връчи „оскарите" в българската икономика на най-заслужилите компании през 2015 година.

„Асарел Медет” АД спечели статуетката „Златен бик" за своя проект за изграждане на модерен медицински комплекс в Панагюрище.

„Продължавайте, докато постигнете грандиозния успех", призова Дончев бизнеса. Много ми се иска да съм съмишленик с всички, които създават продукт, инвестират и работят, допълни той.

Днес на България не й достигали герои. Тези, които не спят, докато другите спят, тези, които не се задоволяват с малко, искат повече - са героите, смята Дончев. Това са тези, които утре работят по-добре, отколкото вчера, тези, които рискуват не само свободното си време, а имуществото, здравето си.

Той пожела Българската агенция за инвестиции да организира и награди за инвеститор на десетилетието, а след това и на столетието.

Конкурсът събра множество министри и зам.-министри: на икономиката, туризма, образованието, регионалното развитие, околната среда, които връчиха и други специални награди.