Emaxpress
10-дневен срок, считано от 20 януари 2010 г., е даден на международна надзорна компания, за да направи анализ на отправените от фирмата изпълнител на автомагистрала „Люлин" "Мапа Джингиз" искания и за допълнително заплащане.

Това съобщи на пресконференция днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от money.bg

В анализа ще бъде включена информация за причините, довели до забавянето на строителството на обекта. Такъв анализ ще бъде направен и от Инспектората на Агенция „Пътна инфраструктура".

При окончателното одобряване на сроковете те ще бъдат публично разгласени и разяснени, за да се знае защо се налага тяхното удължаване, защо се увеличава цената на строителните дейности по договора, както и кой по какъв начин е допринесъл за това.

Министър Плевнелиев каза още, че са водени разговори с областния управител на област Перник и в резултат са решени проблемите с липсата на депо за складиране на земна маса и водния резервоар на с. Големо Бучино.

Очаква се до края на месеца да бъде решен проблемът с отчуждаването на четири къщи в близост до пътен възел Даскалово и от следващия месец да започне работата в тази част от трасето.