Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че има вероятност Европейската комисия да изпрати у нас специална мисия, която да одитира периода на управление на Калина Илиева във Фонд „Земеделие".

Припомняме, след проверка на столичен седмичник стана ясно, че тя ще бъде разследвана от полицията в Германия заради фалшифициране на дипломата си за завършено висше образование.

Аграрният министър се срещна в Брюксел с еврокомисаря по земеделието Дачиан Чолош. След разговорите той обяви, цитиран от БНР, че ще предложи преди това българските власти да извършат свой одит, за да са готови.

По думите на Найденов въпросът с фалшифицираната диплома на Илиева не е бил обсъждан с еврокомисар Чолош. Двамата са разговаряли само за системата за идентификация на земеделските парцели, където според него наваксваме изоставането.

Той изказа увереност, че няма да изгубим средства, отпуснати докато Калина Илиева е била директор, защото те не са отпускани само с нейния подпис, а при спазване на установената процедура.

Министърът на земеделието каза още, че очаква лавина от съдебни искове, в които граждани и фирми с отказано финансиране ще опитат да оспорят легитимността на тези решения, под които стои подписът на Калина Илиева.