ам тракияЕвропейската комисията е одобрила апликационната форма на автомагистрала "Тракия", заяви пред БНР зам. -министърът на транспорта Ивайло Московски. В писмо до министерството от Еврокомисията са заявили, че са направени всички проверки и в момента е на административно съгласуване.

Московски обясни, че формата в момента се намира в колегиума на Европейската комисия за административно съгласуване и можем да очакваме до началото на 2011г. тя да дойде с одобрение.

Припомняме, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заподозря в атаките срещу Агенция „Пътна инфраструктура" опит да бъде саботирана апликационната форма на АМ „Тракия".

Това е големият инфраструктурен проект на България. Това е нашата магистрала. Ние ще я довършим", категоричен беше Плевнелиев, който настоя да стане ясно кой не желае да види магистралата завършена.

Колкото и да ги е яд - магистрали ще има и нашето управление ще е по-добро от тяхното, заяви Бойко Борисов по адрес на СДС, които изнесоха скандалната информация за бонуси и закононарушения в АПИ.