Държавен фонд "Земеделие" публикува цифровите географски данни за заявените парцели за подпомагане за Кампания 2017. Всички, които са кандидатствали за директни плащания на площ за Кампания 2017, могат сами да изтеглят графичните данни за парцелите, които са заявили за подпомагане.

Освен това са определени ставките за извънредна помощ за животновъдите. Общо 11,3 млн. лева национално финансиране по "Схемите за извънредна помощ за приспособяване на млекопроизводителите и земеделските стопани в други сектори на животновъдството" бяха одобрени на 6 юли т.г.

Фондът ще подпомогне земеделските стопани, отглеждащи крави, биволици, овце - майки и кози - майки. През 2016 в периода на прием са подадени 17 723 заявления за подпомагане. Тази година земеделските стопани, получили европейско финансиране като извънредна помощ за приспособяване през миналата година, ще могат отново да се възползват от финансовата подкрепа, без да е необходимо да подават ново заявление за подпомагане. Крайният срок за изплащане на помощта е 18 август 2017 г.

Размерът на допълнителното плащане от националния бюджет за всяка от трите схеми за извънредно подпомагане, както и географските данни за заявените парцели могат да бъдат намерени на сайта на ДФЗ - www.dfz.bg