Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров прие днес извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Юрий Исаков, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката.

На срещата бяха подчертани традиционно добрите отношения между България и Русия, основани на исторически обусловената близост и приятелството между двата народа.

Министър Димитров и посланик Исаков обсъдиха и стратегическото сътрудничество при осъществяването на големите енергийни проекти - "Бургас-Александруполис", "Южен поток" и АЕЦ "Белене".

Изразено беше общо становище, че тези проекти са от взаимен интерес и че тяхното скорошно осъществяване ще има силен икономически ефект върху двете държави.

Министър Петър Димитров и посланик Юрий Исаков изразиха удовлетворението си от днешната среща. Те декларираха силната си увереност, че ползотворните и взаимооизгодни отношения между двете държави трябва да се основават на откровения диалог по всички въпроси, в това число и дискусионни, касаещи двустранните отношения.