Изключително голям е интересът на български и чуждестранни компании към 62-я Международен технически панаир, който поставя нови рекорди по мащаби и представителност, съобщава пловдивския информационен сайт „Пловдив 24".

До момента всички изложбени площи на най-големия панаирен комплекс в Югоизточна Европа са ангажирани.

В Есенния панаир 2006 към 10 август са регистрирани 3246 фирми участници, от които 1316 са изложители от България. Представителите от други страни са 1930.

В изложението участват 48 държави. Сред чуждестранните компании, участващи в панаира, най-много са тези от Германия /516/, Италия /401/ и Турция /129/.

Нашата югоизточна съседка е и страна партньор в 62-я Международен технически панаир. Възможностите на турската икономика ще бъдат представени чрез внушителна експозиция и поредица делови прояви.

На Международния технически панаир ще бъдат демонстрирани постиженията на световните лидери в областите машиностроене, транспорт, информационни технологии, софтуер, електроника и електротехника, строителство, химия, енергетика, екология и други.

Автомобиленият салон в Пловдив ще бъде много по-мащабен от миналата година. Един от попълнилите анкетна карта посетители ще спечели нов автомобил.

Най-силно застъпени са браншовете, които се представят в най-мащабните Международни изложби, а именно: Стройтех-градът /24%/, машиностроене /23%/, авомобилен салон Пловдив /17%/ и Аутотех /10%/.

За високата ефективност на панаирното участие допринася и богатата програма на деловите прояви. В модерния Конгресен център ще се проведат десетки конференции, срещи на български и чуждестранни предприемачи, семинари, презентации, кръгли маси, конкурси, бизнес форуми, дискусии, пресконференции, организирани от министерства, БТПП, БСК, браншови организации, научни институти, съюзи, асоциации, фирми и други сдружения.