Около 23:00 ч. преди три дни гражданин е отправил заплахи за саморазправа и е стрелял по служители на ЧЕЗ Разпределение България в гр. Банкя.

Служителите са правили оглед на аварирал трафопост средно напрежение. Аварията е възникнала вследствие на опит за кражба на съоръжения от подстанция Банкя.

Гражданинът е стрелял, въпреки че служителите на компанията са се представили и са показали са служебния автомобил. Няма наранени или пострадали.

Само за три дни - в периода от 11 до 13 юни 2010 г.на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение България, са извършени осем кражби на електроенергийни съоръжения.

Засегнати са общините София, Брезник, Трън, Перник, Червен бряг и Луковит. В резултат на посегателствата е прекъснато електрозахранването на над 157 абоната в цяла Западна България, а нанесените щети са на обща стойност 15 250 лв.

Най-много абонати (150) са били оставени без електрозахранване в с. Кошарево, община Брезник, поради кражба на 150 метра проводник на 11 юни 2010 г.

Кражбата, нанесла най-голяма финансова щета на ЧЕЗ Разпределение през изминалия уикенд, е на стойност 10 000 лв. Разбит е силов трансформатор в с. Брестe, община Червен бряг, вследствие на което без електрозахранване е останала помпена станция на ВиК.