БСП са загрижени за естетиката на магистрала "Тракия", за това къде жените могат да задоволяват физиологичните си нужди, пътувайки по аутобана.

Притесненията си социалистът Кирчо Карагьозов изрази пред регионалния министър Лиляна Павлова. Нямало достатъчно нужници по най-новото трасе, което се свързва с Бургас. На ТИР-паркингите били поставени грозни химически тоалетни.

3-месечни винетки може да има от 2017-а

3-месечни винетки може да има от 2017-а

От АПИ се възпротивиха за тримесечната винетка

Карагьозов се притесни, че жените можело да се окажат и дискриминирани от към анатомия, тъй като мъжете поради физиологията си били по-облагодетелствани и можело да не ползват неприятните химически тоалетни (явно депутатът визира възможността мъжете да уринират в крайпътните храсти, б.р.).

Строителният министър изключително се зарадва на загрижеността на народния избраник и му благодари за неговата ангажираност за равнопоставеността между мъжете и жените. Тя даже се похвали, че днес е била на форум за равенството между двата пола.

Припомни му, че АПИ няма ангажимент към изграждането на тоалетни. Грозните химически тоалетни, по думите на Павлова, били временно сложени на паркингите, докато се изгради прилежащата инфраструктура. „За съжаление и тях успяха да откраднат”, оплака се строителната министърка.

Тя успокои, че по най-пресния участък на магистрала вече имало повече бензиностанции и нямало нужда да се ползват химически тоалетни.

По време на блиц контрола в комисията по регионално развитие Павлова обяви 2016-а за годината на Северозапада и посочи, че са изготвени редица програми за подкрепа на най-бедния регион в страната. Очаква министерството на финансите да одобри бюджетната обосновка. Държавата ще подкрепя проекти, целящи създаване на растеж и заетост в Северозапада.

Стана ясно, че се готви тръжната процедура за АМ „Хемус”. Имаме мобилизация, похвали се Лиляна Павлова. Наваксва се и със забавянето на ОП „Региони в растеж”. 75% от бюджета на програмата (или 3 милиарда лева) е отворен, като до края на годината този процент ще стане 90%.