Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов потвърди официално предложението, което е направил на премиера Борисов за нов зам.-министър, а именно Светлана Боянова.

Той посочи, че към момента тя е изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производителите в България.

Тя е един изключителен професионалист, с много добър опит и по-отношение на комуникацията с Европейската комисия, категоричен бе Найденов.
По думите му като изпълнителен директор на неправителствена организация, Боянова е в много добри отношения и с другите НПО.

Преди да заеме длъжността на изпълнителен директор, тя е участвала в преговорния процес с ЕС, изтъкна още министър Найденов.

Той добави, че Светлана Боянова има опит и в самото министерство. Млад и динамичен човек, който е точно това, което искаме за оптимизиране на дейността, коментира земеделският министър.

По думите му, нейната кандидатура би отговорила напълно на търсения кадър. Мирослав Найденов лично е предложил кандидатурата на Боянова, която премиерът от своя страна е одобрил лично.

По-късно през деня стана ясно, че министър-председателят вече е назначил Светлана Боянова за заместник-министър на земеделието и храните.

Найденов опроверга информация, която се е появила в медиите за наличие на конфликт на интереси и посочи, че Боянова е юрист по образование и няма собствен бизнес.

Припомняме, че вчера на електронната поща на news.bg се получи анонимен сигнал, че се подготвя назначение, при което има конфликт на интереси.

В ръководството на асоциацията тя е изпълнителен директор, тя е на назначаема длъжност, изтъкна Найденов. Той добави, че други кандидатури ще бъдат обсъждани, само ако тази на Боянова бъде отхвърлена по някакви причини.

Найденов посочи още, че вече бившият зам.-министър Преслав Борисов не е напуснал поста си заради конфликт на интереси, а заради тежката и динамична работа, с която е преценил, че няма да се справи.