С около 10 дни изостава от актуализирания график строителството на автомагистрала „Люлин".

Това бе установено при изненадваща проверка на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов и транспортния зам.-министър Ивайло Московски.

Забавянето се дължи на няколкото дъждовни дни и ще бъде наваксано до края на август, увери членът на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, цитиран от БНР.

За да влезе напълно в график турската фирма - изпълнител на проекта „Мапа Дженгиз" е наела допълнително 100 работници и нови подизпълнители. Увеличени са механизацията и кофражите на обекта.

Според актуализирания график до З1 декември 2010 година обектът трябва да бъде изпълнен на 90%. Дотогава трябва да бъдат положени асфалтовите настилки.

До пусковия срок през май 2011 година ще останат за довършване допълнителните дейности по земните работи, отводнителната система и шумозаглушителните бариери, каза Лазар Лазаров.

В началото на септември ще дойдем отново, за да проверим дали вече сте в график, закани се Прегьов.

Той обсипа мениджърите и инженерите на обекта с въпроси кога трябва да бъдат завършени по график отделните конзоли на един от мостовете по трасето.

За да се увери лично, че срокът ще бъде спазен, той настоя в неделя на електронната му поща да му бъде изпратена снимка на една от колоните в готов вид.