В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е постъпило уведомление, по което е образувана преписка с № КЗК - 134/26. 02. 2007 г. С него Комисията се уведомява за намерението на "Евроком Кабел Мениджмънт България" ЕООД, гр. София да осъществи концентрация на стопанска дейност чрез придобиване на контрол върху "Центрум Груп-Кабел" ООД, гр. София.

Очаква се сделката да засегне националните пазари по предоставяне на платена телевизия и косвено по предоставяне на интернет достъп, както и по предоставяне на аудио-визуално телевизионно съдържание и по-конкретно телевизионни канали. Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.

В тази връзка на основание чл. 51, ал. 1, т.1 ЗЗК, всяко заинтересувано лице може да изрази своето писмено становище относно планираната сделка и въздействието, което нотифицираната пред КЗК концентрация ще окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар на територията на България.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (02.03.2007г.), като бъде подкрепено със съответни доказателства.