Единствената реална възможност за комбината е декапитализация на дълга, тъй като нито една оферта не е реална и няма подходяща фирма.

Това мнение се налага сред протестиращите вече 11 дни металурзи от „Кремиковци".

Васил Яначков от КНСБ заяви пред протестиращите, че нищо не пречи държавата да продаде активи на „Кремиковци" и със средствата от тях да изплати дължимите заплати, както и да даде обезщетения на съкратените.

Протестът на металурзите започна днес отново пред Министерство на икономиката и енергетиката и продължи пред сградата на Народното събрание.

Според протестиръащите дружеството може да се превърне в съвременно и работещо предприятие при по-отговорна политика.

Служителите на "Кремиковци" АД заявиха тази седмица да получат ясна позиция от управляващите не само за бъдещето на дружеството, но и за причините то да бъде в това състояние.

Организаторите на протеста заявиха, че предвидените 30 работни заплати за съкратените служители не са измислица, както твърди министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, и че исканията им са съвсем реални.

Според протестиращите, министър Масларова унижава хоратакато предлага 300 лв. обезщетение. Протестиращите се отправиха към Народното събрание.

Припомняме, днес изтича срокът, даден от "Булгаргаз" за подаване на минималните количества необходим природен газ.

Миналата седмица министър Петър Димитров съобщи, че преговорите с бразилската компания CSN продължават, но отрече да има информация и подадена оферта от -"Интертръст", на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев.