Започна срещата между протестиращите металурзи в Народното събрание, която е по инициатива на председателя Георги Пирински.

Припомняме, той вчера се ангажира да разгледа социалните искания на работниците.

Близо 1000 работници от „Кремиковци" АД се събраха на площада пред Народното събрание. Те протестират за пореден път заради неизплатени заплати и неяснота около съдбата на комбината.

На срещата присъстват представители на металурзите, депутати, представители на Министерството на икономиката и енергетиката и представители от двата синдиката в комбината.

Очаква се след нея протестиращите да се отправят към Министерски съвет, където също на заседанието на Антикризисния щаб към премиера ще бъде обсъдено бъдещето на комбината и социалните искания на работниците.

Васил Яначков, председател на КНСБ в „Кремиковци", посочи, че работниците настояват за обезщетяване, но и за преразглеждане на направените вече съкращения.

Като тяхно предложения той изтъкна това да се продадат част от активите на комбината и със средствата да се платят заплатите, както и да се дадат допълнителни обезщетения.