Точно в 13.00 часа вратите на новата метростанция на Терминал 2 на Летище София бяха официално отворени и за граждани.

Припомняме, няколко часа по-рано те бяха отворени за шумна церемония, на която премиерът Бойко Борисов сряза лентичката и изпробва новото метро.

За да го видят с очите си и да се повозят безплатно днес до летището дойдоха 30-ина столичани, като някои дори бяха довели децата и внуците си. Хората изчакаха първия метровлак, пуснат до тази отсечка и отпътуваха към центъра на столицата.

Благодарение на метрото те ще стигнат до там за не повече от 20 минути. Освен от новите влакчета, хората бяха впечатлени и от интериора на метростанцията, чиито таван изобразява на места небе, а точно по средата на станцията има красива скулптура на Орфей.

Пред News.bg първите пътници на новата отсечка от метрото признаха, че са много щастливи от новата придобивка, а някои от тях благодариха на премиера Бойко Борисов и го призоваха до две-три години да е готов и с третия метродиаметър.

Повече коментари от пътниците екипът на News.bg не успя да събере, тъй като още в първите минути униформени полицаи и служители на „Метрополитен" ядосано обясниха, че снимането е строго забранено.

Само два часа по-рано обаче министър-председателят гордо позираше с министрите си именно пред камерите на медиите и ги приканваше да видят колко урбанизирано е всичко около новата метростанция.

Макар че най-новите четири станции от столичното метро работят едва от 30 минути някои от тях вече са пълни с пътници. Така например новата станция „Дружба", която се намира между „Дружба 1" и „Дружба 2" отвори вратите си за хората, които нетърпеливо зачакаха на перона, най-интересното е, че те бяха в посока последната станция за летището. Видимо, на по-голямата част от тях не им предстоеше полет, а просто искаха да видят с очите си новата столична придобивка.

Метростанцията на „Дружба" също е оборудвана с ескалатор, табели, упътващи гражданите и брояч, който показва след колко минути ще дойде следващият влак. Развълнувани хората коментираха помежду си, че тяхната метростанция е най-хубава от всички досега.