Министерството на земеделието и храните ще се съобрази с отказа на млекопроизводителите да се включат в Националния млечен борд, каза министър Валери Цветанов.

Според него Млечният борд може да продължи да съществува като отделно търговско дружество, но вече няма да бъде монополна структура, която представлява интересите на бранша. Министър Цветанов каза, че вече сам ще преговаря с всички браншови организации.

„Никой няма да бъде ограничен, няма да има бариера, всички са добре дошли при мене. Но не мога да се съглася и не мога да приема това, че организация „Млечен борд" ще представлява монополна структура. Това нещо няма да го допусна по никакъв начин", категоричен беше министърът.

По думите му, ако в следващите два дни не се постигне съгласие за това кой да оглави ДФ „Земеделие" след оставката на Атанас Кънчев, някой от заместниците му ще заеме временно поста.
Възможно е за мястото да бъде обявен конкурс, обясни Цветанов.

В момента се водят интензивни разговори и дискусии по въпроса. Ако не успеем до края на този Министерски съвет да предложим такава личност, най-вероятно с решение на Управителния съвет на Фонда ще сложим за определен период от време временно изпълняващ длъжността докато се уточни, поясни земеделският министър.