Министерството на земеделието и храните (МЗХ) предприе стъпка към към опростяване на административната тежест за бенефициентите, занимаващи се с инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти. Тази стъпка засяга проекти по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Според новите промени, изискванията за плащане от страна на бенефициентите със сключени договори по подмярка 4.2 "Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти" от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. се опростяват и актуализират. Това важи за процедурите, които включват проекти с инвестиционна стойност до 300 000 евро.

Целта на тези изменения е намаляването на административната тежест и оптимизиране на сроковете за плащане на помощта на бенефициентите. Това подобрение на процесите ще бъде достъпно за всички бенефициенти, които се готвят да подадат междинни и окончателни искания за плащане по изпълнени проекти по двете процедури.

За да улесни бенефициентите, Държавният фонд "Земеделие" създаде специална организация, която ще обработва исканията приоритетно и в кратки срокове.

Интересуващите се могат да намерят актуализираните документи на електронните страница на ИСУН 2020 и на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните.

Отпускат близо 3,8 млн. лева за борба с градушките

Отпускат близо 3,8 млн. лева за борба с градушките

Средствата ще се използват за защита със самолети