Националната агенция за приходите (НАП) наблюдава денонощно производителите и търговците на яйца и агнешко месо в цялата страна в дните около Великден и Гергьовден. Звеното "Фискален контрол" на НАП следи както продажбата на яйца и агнешко у нас, така и вноса и износа им за страни от Европейския съюз, съобщиха от приходната агенция.

Няма опасност от висок скок на цените преди Великден

Няма опасност от висок скок на цените преди Великден

Това увери председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

Инспекторите анализират документите за стоката, количествата, преминали през граничните пунктове, съпоставят цените от производител с тези, на които се продават яйцата и месото в по-големите търговски вериги в България. Целта е да се установи спазват ли се всички данъчно-осигурителни изисквания и заплащат ли се в реален размер задълженията към бюджета.

Засиленото наблюдение на производството и търговията на яйца ще продължи до края на великденските празници, а на агнешкото - до Гергьовден.

Хванаха бус със 115 кг опасно агнешко край София

Хванаха бус със 115 кг опасно агнешко край София

Субпродуктите ще бъдат унищожени

"От началото на април служителите от звеното за фискален контрол на НАП осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на търговията на яйца и агнешко месо. Правим проверките съвместно с други ведомства, за да гарантираме, че законите се спазват, като основната ни цел е подобряване на данъчната дисциплина. Благодаря за усилията и денонощния труд, които полагат колегите от "Фискален контрол", каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов.

Яйцата няма да поскъпват за Великден

Яйцата няма да поскъпват за Великден

Българските яйца били сред най-евтините в ЕС