Все още не е решен въпросът дали България ще продава своя дял от проекта за изграждане на пeтролопровода "Бургас-Александуполис".

Това съобщи министър Асен Гагаузов пред журналисти по време на икономическия форум, който се провежда в София, предаде БНР.

Министър Гагаузов обясни, че преговори за продажбата на българския дял биха могли да се водят на подходящ етап в бъдеще, за да има държавата максимална печалба, ако изобщо се стигне до продажба.

Строителният министър увери, че Русия е поела ангажимент за доставката на 100% от трасирания петрол.

Очаква се към края на следващата година да започне строителството на тръбата. Тя ще бъде завършена в рамките на 12 до 14 месеца, а през 2010 г. вече ще функционира.

Припомняме, преди няколко дни стана ясно, че Международната проектна компания за реализацията на петролопровода „Бургас - Александруполис" е възможно  да бъде регистрирана до края на годината.
Това ще стане най-вероятно в Холандия.

Междувременно в руските медии се появи информация, че сроковете за построяването на тръбопровода Бургас - Александруполис могат да се изместят във времето заради по-високите финансови претенции на българската страна, информира money.bg.