Общото събрание на акционерите на "София тех парк" АД реши съставът на Съвета на директорите на дружеството да бъде променен.

Промените в борда на директорите целят да се осъществят амбициозните цели за развитие на дружеството, които да допринесат за общото икономическо развитие на страната. Въпреки отчетения напредък по отношение на привличане на инвестиции и осигуряване на бъдещи финансови постъпления, мониторингът на "София тех парк" констатирал забавяне в постигането на тези цели в няколко аспекта.

Караниколов покани Китай в "София тех парк"

Караниколов покани Китай в "София тех парк"

Износът ни към Китай е нараснал 6 пъти за 10 години

Резултатите от управлението на "София тех парк" били незадоволителни по отношение на осигуряването на допълнителни постъпления, необходими по предстоящи плащанията към контрагенти от системата на министерството. Било забавено и постигането на заложените цели в сферата на научно-изследователската и развойна дейност и разгръщане на дейността на "Сдружението за научно-изследователска и развойна дейност". Установени са и проблеми, свързани с опазването елементи на техническата инфраструктура.

Тези доводи и амбицията на дружеството за привличането на нови инвестиции седят в основата на решението за промяна състава на Съвета на директорите.

Три компании кандидатстват за инвеститори в София Тех Парк

Три компании кандидатстват за инвеститори в София Тех Парк

Компаниите с офиси там трябва да развиват науки за живота, информационни технологии и чиста енергия

В новия състав на "София тех парк" влиза проф. Николай Андреев, който ще съдейства за осигуряването на връзки с научните среди и развитието на научно-изследователската и развойна дейност.

Очаква се изпълнителен член да бъде Тодор Ангелов. Ангелов ще отговаря за гарантирането на публичност, прозрачност и законосъобразност на вземаните решения, както и подготовката на нови тръжни процедури за привличане на инвеститори.

Третият член на Съвета на директорите ще бъде Живка Любомирова Такева. Тя ще отговаря за комуникацията на компанията с всички държавни органи, както и за бъдещото териториално разгръщане на парка.

Раздвижване на София тех парк - задачата на новото ръководство

Раздвижване на София тех парк - задачата на новото ръководство

Акционерите на "София тех парк" гласували доверие