Целта на този млад амбициозен екип е да осъществи бързи мерки, така че до няколко седмици нещата в "София тех парк" да се раздвижат, това обяви министърът на икономиката Антон Седларски по време на представянето на новия екип.

По думите му акционерите на "София тех парк" сами гласували доверие, защото притежават необходимите качества и образование. Седларски изтъкна, че "София тех парк" има нужда от хора, които разбират от проектно финансиране и управление на проекти. "Идеята е "София тех парк" да бъде място, все по-малко зависимо от държавното финансиране за осъществяване на своите функции", коментира служебния икономически министър.

Затова и една от първите задачи на новото ръководство ще е формирането на бизнес съвет.

Уволниха шефовете на „София Тех парк”

Уволниха шефовете на „София Тех парк”

Заради бавната му работа

 

Председател на съвета на директорите ще бъде Васил Караиванов, изпълнителен директор ще бъде Асен Ненчев, третият член на ръководството е Натанаил Стефанов.
Всеки от тримата се представи официално пред медиите в Министерство на икономиката.

По време на пресконференцията бе представено и актуалното състояние на Оперативна Програма иновации и конкурентоспособност. От началото на новия програмен период до момента, договорените средства са в размер на 43%. А 10% са сертифицираните плащания.

Държавните чиновници не могат да правят бизнес, убеден шефът на „Уолтопия”

Държавните чиновници не могат да правят бизнес, убеден шефът на „Уолтопия”

Обществените поръчки били предпоставка за корупция

Шефката на ИАНМСП, Мариета Захариева обяви, че се работи по създаване на дигитален регистър за фирмите които работят в България. На регионален и отраслов принцип ще се създаде карта на малките и средните предприятия, които имат потенциал да изнасят в чужбина и да работят с международни партньори. Целта е да се осъществи връзката между търговските представители, хората които имат интерес в чужбина и фирмите. Очакванията са така да се повишат продажбите и това да бъде проследимо и видимо.

Стана ясно още че на 7-ми и 8-ми април в Берлин ще се проведе едно от най-големи и мащабни събития свързани със стартъпите, служебният министър Седларски е поканен, ще участва и германският му колега. На събитието ще вземат участие 1000 компании, а ИАНМСП организира участието на 25 стартъп компании.

Следващата седмица стартира проектът "Техностарт 3". Той ще насърчава иновативни идеи на студенти и докторанти завършили през 2015, 2016 и 2017 година. Общата сума на проекта е 270 000 лв. и е от бюджета на министерството.