Сменено е цялото ръководство на "София Тех парк". Това обяви пред журналисти служебният министър на икономиката Теодор Седларски, цитиран от БНТ.

Решението е взето от Общото събрание на държавното дружество вчера.

Припомняме, че смяната на ръководството идва след скандал с най-големия инвеститор в комплекса - собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев. В писмо до медиите той обяви проекта "София Тех парк" за пълен провал. Тази сутрин Пенчев коментира, че държавата не може да прави успешен бизнес.

Държавните чиновници не могат да правят бизнес, убеден шефът на „Уолтопия”

Държавните чиновници не могат да правят бизнес, убеден шефът на „Уолтопия”

Обществените поръчки били предпоставка за корупция

Седларски обясни, че Общото събрание е било свикано далеч преди острата реакция на Пенчев и няма нищо общо с гневното му писмо. Той съобщи новината, след като участва в българо-британски форум, посветен на иновациите.

Министърът увери, че смяната на ръководството е била планирана. На Общото събрание е решено бордът да се намали от петима на трима.

Сегашното ръководство издържа едва шест месеца. Теодор Седларски отказа да съобщи кои са новите ръководители на технологичния парк. Той уточни, че новите лица досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка.

Китайци с бизнес интерес и към "София тех парк"

Китайци с бизнес интерес и към "София тех парк"

Китай намира позитивен бизнес климат в България

Седларски коментира, че шефовете на "София Тех парк" са сменени заради бавната работа и пропуски в нея. Той обаче не конкретизира.

Освободеният директор Иван Симеонов също отказа да каже кой е наследникът му, както и кои са останалите членове на борда.