Представители на китайски бизнес и на китайското министерство на финансите изявиха интерес и към "София тех парк". Това стана ясно на срещата им с заместник- министрите на икономиката Лъчезар Борисов и Любомир Ганчев.

Главна тема на срещата беше позитивният бизнес климат в България, както и интереса на представителите на китайския бизнес за инвестиции в България. Бяха обсъдени и мерките, които ще се предприемат от Министерството на икономиката за стимулиране на икономическия растеж, експорта, инвестициите и иновациите у нас.

На срещата се разгледани външноикономическите връзки между двете страни като китайските предприемачи обсъдиха в детайли възможното партньорство за привличане на инвестиции на територията на "Национална компания индустриални зони" ЕАД и на територията на бившето летище Стара Загора.

Припомняме, че от края на миналата година китайския интерес за инвестиции в България нарастна значимо. Предходната седмица представители на Китайската корпорация за железопътен подвижен състав заяви инвеститорския си интерес към БДЖ, а през декември 2016 година индустриалната търговска банка на Китай проявява интерес към финансирането на търговски проект за изграждане на АЕЦ "Белене.