Поредният търг за продажбата на обособена част от металургичния комбинат "Кремиковци" се провали.

Причината за това бе псевдокупувач, чиято оферта бе отхвърлена заради неизрядни документи. Става дума за шуменската фирма "Виктори комерс", информира БНР.

Минути преди да изтече крайният срок за представянето на офертите - 13.00 часа днес, в залата влезе управителят на фирмата  Георги Манчев и внесе предложение с цена от 396 милиона лева, което е с един милион над първоначално обявената сума за обособената част, която се продава.

Кандидатът обаче не можа да представи документ за внесен банков превод на минималната изисквана сума за гаранция. Той показа електронна разпечатка на платежно нареждане от "Росбанк" към Българската банка за развитие, което обаче не беше потвърдено. Затова Манчев обяви, че се отказва от участието си в търга и обясни ситуацията с грешка.

Според синдика Цветан Банков в представения отрязък липсват всякакви елементи на редовен платежен документ и заверка от банката.

До два месеца съдът трябва да насрочи следващ - четвърти търг за продажбата на завода. Интересът е огромен, коментира Банков и изрази увереност, че тогава вече ще се стигне и до реална продажба на "Кремиковци".