Няма основания за поскъпване на жп билетите е мнението на председателя на Научно-техническия съюз по транспорта и бивш транспортен министър Кирил Ерменков.

Припомняме, вчера председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров обяви, че цените на билетите във влаковете се очаква да поскъпнат с 5%.

Според Ерменков обаче подобна стъпка не се прави в разгара на туристическия сезон. Намеренията за увеличаване цените на услугата, особено в средата на активния туристически сезон, трябва да бъдат мотивирани добре, посочи той цитиран от БНР.

Според него преди да се пристъпи към увеличение в цените, трябва да се прецени дали има подобрена транспортна услуга, нови спални и пътнически вагони за пътуване далечни разстояния, дали съществува една трайна тенденция за увеличаване цените на електроенергията и горивата. Аз смятам, че такива условия в момента няма, категоричен бе бившият транспортен министър

За да използваме интереса, поне през летния сезон на пътници за превоз, към морето преди всичко, би могло да се изчака един по-добър период след активния летен сезон, коментира още той.