emaxpress
„През тази година без работа ще останат между 200 и 250 хиляди души".

Такова мнение изказа заместник-председателят на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от Pro.bg.

„Ръстът на реалната безработица трудно може да се предвиди", допълни синдикалистът. Той обаче е категоричен, че „200-250 хиляди души ще останат без препитание и без доход".

„Колко от тях ще се регистрират като безработни, не е ясно", посочи Димитров, обяснявайки разминаването в данните за официално регистрираната безработица и реалната безработица.

По думите му през тази година най-тежко ще бъде положението на самотните възрастни хора над 65 години.

След тях се нареждат хората с увреждания, а на трето място - безработните и тези, които ще останат без работа", прогнозира още заместник-председателят на КНСБ.

Пламен Димитров обобщи, че като цяло годината ще е по-лоша от миналата, ако правителството не преразгледа параметрите на бюджета за полугодието.

„Българите сега са с по-ниски доходи, а безработицата е по-висока в сравнение с миналата година", отбеляза синдикалистът.

Същевременно Димитров подчерта, че за първи път у нас премиер пряко се ангажира с воденето на диалог със социалните партньори.

 „Има воля, която се декларира, време е вече да има конкретни плодове, конкретни приложения", допълни заместник-председателят на КНСБ.