Днес се проведе официалната церемония по откриването на най-новия хипермаркет от веригата Kaufland в България, този път в крайдунавския град Русе, предаде РусеИнфо.

В присъствието на много официални гости от държавната и общинска администрация в Русе управителят на "Кауфланд България" Димитър Спасов, кметът на Община Русе Божидар Йотов и областният управител Мария Димова отправиха поздравления за новата придобивка за града и пожелаха успех на местния екип от над 200 служители в предстоящата работа.

По-рано през деня прокуристът на "Кауфланд България" Михаил Петров разведе представители на русенските медии в различните отдели на хипермаркета, където клиентите могат да избират между 13 000 вида стоки, като близо половината са хранителни.

38 собствени марки на "Кауфланд" са представени на щандовете в Русе. "Ние поддържаме ниски цени перманентно", каза прокуристът в отговор на въпрос колко дълго ще продължи тази ценова политика на търговската верига.

Близо 1 000 стратегически подбрани артикула се предлагат на постоянна ниска цена.

Русенският Kaufland е четвъртият обект от голямата немска верига в България и първи в крайдунавския град. Той е разположен на площ от близо 7 000 кв.м., като основен изпълнител на строежа бе "Стройконсулт".

"Кражбата не си заслужава", предупреждават от русенския филиал на веригата. Охраната може да извършва проверка на багаж и документи, а камери следят за реда и сигурността. Минималният размер на санкцията вкл. разходите по констатиране на нарушението - кражба или друго, е 100 лева. При кражба или друго престъпление лицето попада в т. нар. "черен списък" със забрана да посещава обектите от веригата.