Министърът на икономиката и енергетика Румен Овчаров каза, че не може да коментира планирания избор на член на ръководството на столична Топлофикация , тъй като това са действия на столичния общински съвет и на кмета.

Според Овчаров е била объркана процедурата, но той изрази надежда да се вземе някакво решение. „Топлофикация не може да стой без ръководство", подчерта Овчаров.

Помолен да коментира думите на кмета, че на практика столичният общински съвет му е подарил Топлофикация, Овчаров каза, че още не е разбрал този подарък. Той каза още, че ще бъде благодарен ако вместо да си разменят реплики чрез медиите със столичния кмет най-после започват да предприет конкретни мерки и стъпки за дружеството.

„Топлофикация София вече има над 1390 милиона лева задължения, което е 30 милиона лева повече отколкото миналата година и състоянието на дружеството става неспасяемо", каза Овчаров.

Бойко Борисов води някакви измислени войни с мен, при това не по най-коректния начин, но това си е негов проблем", заяви още Овчаров.