Официалният вносител на марката „Пежо" за България „София Франс ауто" планира да открие своя най-голям търговско-сервизен център в София, съобщиха от автомобилната компания, цитирани от Money.bg.

Новият център ще се намира на бул. "Ботевградско шосе", като според предварителната информация ще бъде открит през юли тази година.

Компанията планира да инвестира над 12 млн. лв. в изграждането на сервизния и търговски комплекс в столицата, който значително ще облекчи работата на останалите два комплекса в София и ще доведе до по-бързо сервизно обслужване, уточниха от „София Франс ауто".

Новият център е проектиран и ще бъде изграден, съобразно всички изисквания за търговско и сервизно обслужване на марката, уточниха от компанията като заявиха, че комплекса ще разполага с голям автосалон за нови автомобили, офиси, склад и магазин за резервни части, както и специално пространство за предаване на новите автомобили на клиентите.

Центърът също така ще разполага и с външна изложбена площ за лекотоварни автомобили, както и голям паркинг за леки коли.

От компанията прогнозираха, че вложената инвестиция най-вероятно ще бъде върната за пет години.

От началото на годината „София Франс ауто" разполага с пазарен дял от 8.62%, като е продал 1649 нови автомобила. Компанията е изявен пазарен лидер у нас, като по продажби за първите пет месеца на годината е изпреварена само от „Мото пфое" и „Т М Ауто", вносител на „Тойота" за България.