Реална е възможността за сериозни южнокорейски инвестиции в България. Това заяви в пред БНТ бившият министър на икономиката Николай Василев.

Според него Азия е по-различна от западния свят. Подобна делегация в САЩ сигурно няма да бъде забелязана, в Азия това има знаков характер. В миналото България не е била успешна в привличането на азиатски инвестиции, припомня Василев.

Той изрази увереност, че държавата е подготвена за инвестиции. Сега се радваме на 1-2 млрд. евро, при 9 млрд. през 2007 г., поясни Василев.

По думите му негатив е малкият пазар, но пък има и сериозни плюсове - ниските данъци и по-ниските разходи при подобна инвестиция.

Образованието и културата - приоритети на България и Южна Корея

Образованието и културата - приоритети на България и Южна Корея

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Сеул

По отношение борбата за привличането на инвестиция от Фолксваген, достатъчно значим факт е това, че сме изпреварили Сърбия и Румъния в подобна "надпревара". Огромните инвестиции са от Западна Европа, в по-голямата си степен от страни от ЕС, допълни още Николай Василев.

За Кристалина Георгиева и избирането ѝ начело на МВФ Николай Василев коментира, че няма да има финансист, икономист, който днес да не знае кой е директор на МВФ и от коя държава е.

Новината няма монетарно измерение, но като имидж е фантастично, допълни Василев.

Утвърдиха Кристалина Георгиева за шеф на МВФ

Утвърдиха Кристалина Георгиева за шеф на МВФ

Тя беше единственият кандидат за поста