Шефът на пътната агенция Божидар Йотов инспектира и обстойно провери изпълнените строителни работи на ринга и пътните връзки към него от Пътен възел „Даскалово", част от магистрала „Люлин".

След проверката пътното съоръжение беше пуснато тестово за движение на моторни превозни средства.

Функционира първото ниво на Пътен възел "Даскалово", без основното трасе от АМ "Люлин".

Отворени са 2 ленти в посока София и 2 ленти в посока Перник по път I-6 към Гюешево, както и 2 ленти в посока Перник - Владая и връзката с магистрала Струма в посока Кулата.

Не очакваме проблеми, но все пак искаме лично да се убедим, че всичко е наред. Така шефът на пътната агенция Божидар Йотов обясни пробното пускане на възела Даскалово от АМ Люлин, ден преди официалното му откриване утре.

По оценката на Йотов турските строители са се стегнали и въпреки проблемите, които от години агенцията има с тях, те са се справили. Припомняме, преди известно време премиерът Борисов отправи доста критики към работниците на АМ „Люлин". По време на инспекцията си през септември той констатира забавяне на строителните дейности и настоя те да се активизират.  

Днес Йотов подчерта, че съоръжението е уникално - най-голямото на Балканския полуостров.

30 минути след пускането на обекта, той наблюдаваше и коментира, че хората нямат готовност да използват пътя. Още има натрупване на коли, но все пак движението е много по-бързо, констатира шефът на АПИ.

Целта е трафикът да е в едната посока, но в много платна, като по този начин трафикът бъде облекчен, поясни Йотов.

Помолен да каже дали предприетото съкращаване на 144 щатни от АПИ е свързано с оповестените данни за даваните бонуси в агенцията, той поясни, че е предприел преструктурирането, за да оптимизира работа й. Събирам дирекции - по-малко дирекции, по-малко персонал и по-добра координация, обясни Божидар Йотов.