Общият оборот на наемателите на търговския център Mall of Sofia се очаква да бъде между 80 и 100 млн. евро през 2007 г., каза по време на пресконференция вчера новият генерален мениджър на центъра Аарон Кедем.

Все още няма информация за средният месечен оборот на Mall of Sofia от неговото отваряне, тъй като периодът е прекалено кратък. До момента молът е бил посетен от 1.5 млн. души, като броят на посетителите се увеличава с всеки следващ ден.

На пресконференцията беше официално представен новият мениджмънт на центъра, чийто генерален мениджър идва от Полша, а новият маркетинг мениджър Бойка Маринова идва от M-Tel, съобщи Investor.bg.

На конференцията стана ясно още, че Sofia Tower, офис частта на Mall of Sofia, ще бъде отворена в началото на 2007 г., а не както беше обявено по-рано през септември 2006 г.

Новият мениджмънт на търговския център заяви, че до отварянето на офисите, те ще търсят пълна заетост на офис площта.

На пресконференцията стана още ясно, че от септември Mall of Sofia планира да въведе такса за паркингите поради големия брой превозни средства на шофьори, които не са клиенти на центъра.

Цената за един час престой ще бъде 2 лв., като за клиенти на центъра ще се начислява след втория час, а за клиенти на киното - след четвъртия час.