Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е разпоредил проверка на кайма в софийски ресторант.
Използваната кайма в заведението за обществено хранене „Пастарито" в Сити център София била с твърди примеси в нея.
Случаят е изнесен в столичен вестник на 16 април тази година.
Според публикацията в кайма, с която е бил приготвен специалитет на заведението, е имало камъчета и кокалчета, които са счупили зъб на клиент.
Проверката ще бъде извършена от ДВСК към НВМС.
Ленин
на 20.04.2010 в 12:55:33 #12За каймата най-важното са оцветителите, овкусителите и консервантите. Хората са съгласни да плащат за смлени обувки, костилки, клюнове, кокали, копита, рога, случайно паднали в казана плъхове... Съгласни са хората да плащат и да ги ядат, но стига да са ситно смляни, добре оцветени, овкусени и да не се развалят с месеци!
Nevermind
на 20.04.2010 в 12:30:19 #11"Народна" кайма за народа...
paf
на 20.04.2010 в 08:44:48 #10То и тук ще се почне бе. като се усетят хадвокатите 1/3 от хонорара
Чорлав
на 19.04.2010 в 21:10:13 #9Дейба цървулите! Ние вкъщи каймата сами си я мелиме, щото отдавна по магазините каймата е едно лайно и то на цената на кило месо.
Meteora
на 19.04.2010 в 17:10:42 #8Barda, А кожи на прах слагате ли? Става екстра! Ако нямаш, ще ти пратя една мостричка!
veni_georgiev
на 19.04.2010 в 17:09:27 #7Двама продават кебапчета на пазара. На единия, обаче, бизнеса върви повече... Другия го пита: - Абе колега к`во слагаш в тия кебапчета? Първия отговаря: -Епа кво! Кайма, л@йна ... Втория възкликва: -Ооо, ама ти и кайма слагаш!
White Knight
на 19.04.2010 в 17:00:28 #6Голяма новина ! ...или може би , анализ ??
смешници ....
Barda
на 19.04.2010 в 17:00:11 #5ние вкъщи я правим от целулоза, кокали, хрущяли и смлени на ситно клюнове и човеки. а да, и е хубаво от време на време малко човки да се слагат за повече здравина
Avenger_
на 19.04.2010 в 16:55:56 #4е, малко лайна има в каймата, голяма работа
Къню
на 19.04.2010 в 16:50:52 #3а може би това е просто следсвие от начина по който птиците смилат храната поглъщайки малки камъчета!
boris
на 19.04.2010 в 16:37:46 #2каймата е била с подобрители от смлян екстракт от Canis domesticus
Минувач
на 19.04.2010 в 16:31:34 #1Калцият е полезен за организма ни, но чак пък толкова... Всичко, което може да се смели, става на кайма. В къщи сами си я приготвяме от чисто месо.