Представители на Либералната младежка асамблея (ЛМА) към НДСВ и членове на неправителствени организации участваха в заседание на транспортната комисия към  Столичния общински съвет.

В присъствието на председателя на ЛМА Борис Вардев, Дойчин Котларов и други членове на ръководството общинските съветници от комисията обявиха експеримента с нощните курсове на автобусна линия 94 за успешен.

Те взеха решение в срок  до 1 месец да бъде направен разчет за още няколко нощни линии по различни маршрути в цяла София, съобщиха от младежката асамблея на НДСВ.

От Столичната компания за градски транспорт съобщиха, че нямат информация за официално решение за повторно пускане на нощната линия на автобус 94.

Припомняме, движението през нощта на автобусите по линия 94 в София беше прекратено от 1 февруари.

Столичната компания за градски транспорт тогава обясниха, че нощните курсове са били пуснати само експериментално. Срокът за нощното движение дори е бил увеличен с един месец.

От СКГТ поясниха, че причината за спирането на нощните курсове е фактът, че това е неизгодно за превозвача и няма смисъл, при положение, че след 2 часа след полунощ пътниците са твърде малко.

Необосновано ще бъде едно поредно удължаване на експерименталния срок, коментираха от СКГТ.