Ресторантьорите предупреждават, че политически фигури не са добре дошли на протеста на бранша. Това се казва в писмо от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Декларацията е ден преди организирания протест на 27 януари 2021 г. пред Министерския съвет. Протестът е строго браншови с точни и ясни искания за сектора, пишат от двете сдружения.

Ресторантьорите организират "дискотека" пред Министерския съвет на 27 януари

Ресторантьорите организират "дискотека" пред Министерския съвет на 27 януари

Докато ги има мерките, колкото и абсурдни да са, те трябва да се спазват, смята адвокат Петрова

"Предварително обявяваме, че ние няма да позволим той да бъде яхнат политически, каквито опити вече се забелязват. По тази причина се обръщаме към ръководствата на всички политически партии и техните лидери", пишат от бранша.

Те подчертават, че организирания протест пред сградата на Министерския съвет е икономически, строго браншови и не желаем политически фигури да присъстват на него.

Браншовите асоциации представляват икономическите интереси на своите членове. При подаване на заявление за членство, ние не ги питаме на коя партия са привърженици, пишат ресторантьорите.

Оставката на Деница Сачева искат работници от затворени бизнеси заради пандемията

Оставката на Деница Сачева искат работници от затворени бизнеси заради пандемията

Протестът е пред сградата на Министерския съвет

Те изтъкват, че всеки член на организацията може да поддържа една или друга партия, но това няма значение за бизнеса.

С благодарност за всички, които подкрепят сектора и служителите ресторантьорите пишат, че няма да позволят техните искания да станат част от предизборната кампания.

"Имаме свои искания и цели, за които се борим. Нямаме политически обвързаности и държим това да остане така", пишат в декларацията.

Дипломатично повтарят на партийните привърженици да се въздържат от участие в протеста и изразяват надежда, че интересът към сектора ще продължи и след 04 април 2021 г., когато е датата на парламентарните избори.