Глобиха с 20 хил. лева директор на шивашка фирма за възпрепятстване на проверка от Инспекцията по труда, съобщи haskovo.net, позовавайки се на началника на регионалната служба Петър Андреев. 13 наказателни постановления са влезли в сила през изминалия месец със санкции за общо 30 450 лева.

Сред наказаните, има и фирми, които работят по санирането заради неизпълнени указания от Инспекцията по труда. Открити са и нередности в инструктажите за безопасен труд. Актове има и за работа без каски на обектите, както и за работа без трудов договор. Наказаните компании санират по Националната програма в Хасково и Димитровград, уточни Андреев.

По инициатива на МВР и в съвместно участие с НАП, Икономическа полиция и КАТ, инспекторите от контролното звено по труда, са минали и на 5 проверки в автоборси в региона. Целта на проверката е разкриването на автокъщи за нелегално разфасоване на крадени коли. В региона такива не са открити.

70 групи крадат стари коли в София

70 групи крадат стари коли в София

"Най-предпочините" коли са на възраст около 10 години

Припомняме, в четвъртък от СДВР съобщиха за 70 престъпни групи, които крадат стари коли от столицата и ги препродават на автоморги.

За 10-те месеца на годината регионалната инспекция по труда е направила 1257 проверки в региона. Констатираните нарушения са 4711. Съставени са 167 акта. За този период са влезли в сила 153 наказателни постановления за близо 155 000 лева. Десетмесечието се отчита без фатални трудови злополуки от Инспекцията по труда.