Прогнозната цена за ремонта на Зимния дворец в столицата е била силно и необяснимо завишена.
Това разкритие е направило служебното Министерство на младежта и спорта (ММС), което още в първите дни на своето управление се захвана да разследва обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта и реконструкцията на спортната зала.

Служебният спортен министър Евгения Раданова свика пресконференция, на която подробно описа откритите нарушения от страна на възложителя на поръчката търговско дружество "Академика", което е принципал към МСС.

Най-големият проблем идва от определената обща стойност на поръчката, която се е покачила от 32 млн. лева на 40,8 млн. лева. Това е дало възможност на всички фирми участници необяснимо да завишат своите оферти с цел постигане на печалба

"Никой не е в състояние да обясни как се появява тази цифра", подчерта външният експерт по случая Милена Гайдарска и добави, че и тримата членове на ръководството на въпросното дружество "Академика" не са отговорили на въпроса кой и на каква база е определил тази прогнозна стойност на проекта за ремонт на Зимния дворец.

Изводът от проверката на служебното спортно министерство е, че за момента не могат да бъдат отстранени откритите нарушения, без да се променят първоначалните условия, защото офертите на фирмите са вече факт.

Министър Раданова все пак е решила да освободи управителния съвет на дружеството "Академика". "Нямам тяхното доверие", обясни решението си служебният министър на спорта. "Аз съм човекът, който най-много иска този Зимен дворец да бъде ремонтиран. Не се съмнявайте в желанието ми този ремонт да се случи", се зарече още бившата звезда на световния шорттрек.