Социалният министър Деница Сачева не вижда кои са тези милиарди, които се изсипват в Бюджет 2021 г., не вижда и капани в него.

Ако някои друг търси друга логика е въпрос на неговото съзнание на мислене, но не и на нашия, каза тя в отговор на въпрос дали вижда капани във финансовата рамка на бюджета.

До 30 март догодина ще действат месечните добавки за пенсионерите. Средните разходи на един пенсионер за лекарства на месец са 56 лв. Който и да отговаря след нас за социалната политика, няма пречка да реши да продължи универсалните добавки, ако сметне, че са ефективни, обясни Сачева.

Трябва да намерим баланс да помагаме на бизнеса, но да не правим и бизнеса прекалено зависим от държавна помощ. За това Сачева очаква обхватът на мярката "60/40" от догодина да се намали.

Републиканци за България: Бюджетът "Борисов" е безотговорен и опасен

Републиканци за България: Бюджетът "Борисов" е безотговорен и опасен

Премиерът ни завещавал дългова спирала и нови, още по-големи бюджетни дефицити

Ако се приеме по-фокусиран вариант на мярката, тя трябва да продължи до 30 юни, но всичко зависи от развитието на кризата, посочи Сачева.

Обезщетението за безработица ще бъде в размер от 9 на 12 лева. Нямаме намерение да повишаваме максималният осигуритенел доход, няма необходимост да се повишава, подчерта социалният министър.