От работодателските организации към момента само Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изказа официално подкрепа по отношение на националния протест на превозвачите в страната. Асоциацията на индустриалния каботал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП) засега не са излезли с официална позиция по въпроса.

"Във връзка със започващите от днес, 10 май 2022 г., национални протестни действия на организациите на българските превозвачи, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - КРИБ изразява пълната си подкрепа на техните легитимни и справедливи искания", се казва в декларация на (КРИБ).

Събев и Караджов наливали масло в огъня - превозвачи блокират страната

Събев и Караджов наливали масло в огъня - превозвачи блокират страната

От бранша твърдят, че правителството не иска да преговаря

Според организацията исканите от превозвачите намаляване на акциза на горивата, отпадане на биокомпонентата и отлагане на планираното разширяване на тол системата са жизнено необходими за оцеляването на бранша, както и за нормалния живот на хората.

ОТ АИКБ заявяват, че протестът на превозвачите е начало и на заявени от страна на национално представителните организации на работодателите протестни действия с искане правителството незабавно да компенсира високите цени на електроенергията и природния газ, както и да предприеме мерки за спиране обедняването на нацията.

Караджов: Емоциите надделяха на срещата с превозвачите

Караджов: Емоциите надделяха на срещата с превозвачите

Министърът не очаква да се стигне до ново блокиране на пътищата