Поредното здраво източване на пари, или нескопосан и прибързан PR.

Това се чуди в момента целокупният роден фейсбук, втрещен от едно прессъобщение и един интернет сайт.

Вижте въпросния уеб продукт, наречен интегрирана информационна интернет платформа за бизнеса it-farmer.bg.

Опитайте се да го поразцъкате и след това решете струва ли той инвестиция от 2 млн. евро.

Проектът е „рожба" на Асоциация за използване на информационните технологии от земеделските производители в България, според която платформата „предоставя информация, финансови, маркетингови, стратегически, управленски и логистични консултации, услуги и изготвяне на проекти за бизнеса в България".

Блестящото му представяне е било на 10 юни - преди два дни, в резиденция „Лозенец", в присъствието на държавния глава, вицепремиера Томислав Дончев, министри от кабинета и т.н.

Гледайки горния скрийншот на сайта, сме леко притеснени от Националния герб и символа на ЕС, които ни навяват мисълта, че двумилионната инвестиция е по европроект, финансиран от държавата?

Според инж.Ваня Тучева, която е Председател на УС на АИИТЗПБ, „работните станции и сървърите (явно на въпросния сайт) позволяват на бизнеса от цял свят да следи измененията на пазара, да получава в реално време информация за европейското финансиране, програми за стимулиране на пазарната реализация, участия в търговски мисии и изложения, новостите в технологиите, внедряването на иновации, повишаването на производствения капацитет, внедряване на иновации и оптимизация в МСП и осигурява комфорт за служителите на АИИТЗПБ".

В края на въпросния ПР дори се споменава възможността за „следващи инвестиции"?!, както и това, че по интегрираната информационна интернет платформа за бизнеса it-farmer.bg ще работят между 15-20 специалисти, които ще предлагат широка, гама услуги, консултации и информация.

Искрено се надяваме това да не е истина и въпросното сайтче да не е „платформата", в която са инвестирани 2 млн. евро. Но все пак може и да грешим, така че очакваме мнението ви във форума под статията.

Иначе инж. Тучева горещо подкрепя във фейсбук всички начинания на управляващите, обявявайки, че „Бизнесът разчита на Българското правителство!" В профила й се натъкнахме и на някои прекрасни фотоса, но уважавайки принципа за лично пространство лишаваме дописката от тях.