Цената на едро на кашкавал "Витоша" пада с 0.07 лева, до 9.02 лева за килограм, а цената на кравето сирене се понижава с 2 на сто средно, до 3.91 лева за килограм.

Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата за последната седмица.

Замразените пилета са поскъпнали с 1.3 процента, до 3.79 лева за килограм средна цена; малотрайните колбаси са с 1.6 на сто по-ниска цена и се търгуват по 4.96 лева за килограм, а цената на шпековия салам се понижава с 0.2 на сто, до 9 лева за килограм.

Цената на олиото на едро спадна с 3 процента, до 1.90 лева за литър.
Захарта през същия период запазва цената си и се търгува за 1.46-1.47 лева за килограм на едро.

Брашното тип "500" поевтинява с 0.05 лева и се продава по 0.70 лева за килограм. Яйцата се продават на едро 0.20 лева за брой. Цената на килограм ориз се понижава с 3 процента, до 2.28 лева.

Цената за килограм зеле поскъпва с 10.8 на сто и достига 0.41 лева. Оранжерийните краставици поскъпват с 12.8 на сто за една седмица и се търгуват средно по 3.87 лева за килограм. Оранжерийните домати поевтиняват с 2.8 на сто и се продават средно по 1.75 лева за килограм.

Картофите поевтиняват с 3.4 процента и се търгуват средно по 0.56 лева за килограм.

Цената на портокалите спада с 3.6 на сто до 1.07 лева за килограм на едро, а мандарините поевтиняват с 1.7 на сто до 1.47 лева. Цената на лимоните се покачва с 2.1 процента, до 1.48 лева за килограм.