Стабилни и по-ниски цени на природния газ в идващите месеци, обещава служебният кабинет. Гарантира го и пред журналисти министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, който взе участие в международната конференция Explore US (Опознай САЩ), насочена към насърчаването на инвестициите между България и Съединените щати.

"Да, очаквам цената да пада и да бъде твърдо устойчива до 2023 година. Да, ще се отрази много позитивно (върху икономиката) и очаквам много нови инвеститори да се възползват от тези ниски и стабилни цени", каза той.

"Булгаргаз" внесе цената от 166,14 лв./MWh за газа за ноември

"Булгаргаз" внесе цената от 166,14 лв./MWh за газа за ноември

Окончателното предложение ще бъде депозирано в КЕВР на 01.11.2022 г.

"Газът и доставките вече не са проблематични. Който е тръгнал по пътя на алтернативните горива обаче ще бъде подкрепен", обеща министърът.

Макар и двукратно попитан, той обаче не уточни с колко, поне по предваритни разчети, ще се понижи цената на природния газ.

За Стоянов бе новина и появилите се информации, че служебният кабинет ще внесе проектобюджет за 2023 година в Народното събрание следващата седмица. "Това, че очаквате следващия бюджет за 2023 година е новина и за мен, не мога да я коментирам", лаконичен бе той.

Правят стрес тестове за сигурността на енергийната инфраструктура

Правят стрес тестове за сигурността на енергийната инфраструктура

Проблемът с газа може да се реши и ако намерим доставчик на тръбен газ през Гърция