Стачка в лондонското метро причини голям хаос, тъй като почти всички станции в центъра на града са затворени. Услугите са преустановени. Стачката е породена от спор заради работни места и затваряне на билетните гишета, съобщава Агенция "Франс прес".

Милиони пътници са принудени да вземат претъпкани автобуси или надземните влакове, или да работят от вкъщи. Синдикатът е обявил 24-часова стачка.

Всички 11 линии са засегнати от стачката, която започна в неделя вечерта. Четири са напълно затворени, а много други работят с много намалени услуги, ограничени до предградията.

В съобщение в Туитър кметът Садик Хан заяви, че стачката е напълно ненужна и причинява страдания за милиони лондончани. Той призова двете страни да възстановят преговорите.

Основният синдикат обяви, че протестира срещу кризата в услугите, след като са съкратени повече от 830 работни места. Това означава, че няма достатъчно персонал, който да работи на станциите.

Стачката е последната от серията такива от 2014 г. заради спора, като каси за продажба на билети в мрежата бяха затворени.

Метрото в Лондон е най-старото в света. То е отворено през 1863 г. и обслужва 1,34 млрд. пътници годишно.

Междувременно Daily mail съобщи, че лондончани обявяват "стачка" срещу панталоните. Те се включват в инициативата за традиционния ден без панталони.

Снимка 271935

Източник: ЕПА

Зимата не изплаши част от пътниците в Европа и хора без панталони могат да се видят в метростанциите на стария континент. Част от пътниците се включиха в станалия традиция ден без панталони в метрото.

Стартът бе даден в Ню Йорк през 2001 г. и манията без панталони в метрото бързо превзе света. Между 9000-10 000 пътници годишно се включват в инициативата. Миналата година 300 лондончани взеха участие в проявата.