Възможно е отсечките Нова Загора-Ямбол (Лот 3) и Ямбол-Карнобат (Лот 4) от магистрала "Тракия" да бъдат построени по едно и също време.

Сега предвидената разлика е един месец, съобщи БНР.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев коментира, че ако се успее с малко средства да бъде довършен строежът на АМ "Тракия", това ще бъде голям успех.

"Това ще бъде феноменално, това е нещо, с което можем да се гордеем пред Брюксел, защото ако "Тракия" стане с тези пари, аз съм убеден, че няма да има друга такава магистрала, която да бъде направена за такава себестойност.
Разбира се, без да има компромиси с качеството. За това ще следим този път на обекта", заяви министърът.

Росен Плевнелиев посочи, че чуждестранните компании няма да загубят интерес от търговете за строителството на магистрали у нас заради предложената ниска цена за изграждането на Лот 2.

"Това беше освен едно честно състезание, но и то дава заявка за конкурентност и на следващите тръгове. Във всички случаи това, което видяхме, е тотално доказателство за липса на каквито и да било заигравания", посочи Плевнелиев.

"Всеки е калкулирал и всеки по някакъв начин е оценявал точно този участък, точно тези условия, точно тази тръжна документация. И аз си мисля, че ако продължим занапред така с такива състезания, по този начин направени, ще се радваме на много добри резултати", каза още министърът.

Най-късно до понеделник ще бъде обявена и тръжната процедура за Лот 3 на АМ "Тракия". Все още се очаква окончателното становище от Министерството на транспорта.