emaxpress
Социалният министър Тотю Младенов изрази недоволство от работата на местната инспекция по труда в Пазарджик, информира БНР.

По думите му за изминалите 3 седмици те не са установили нито един работник без трудов договор, а днес само за 2 часа, при проверка с негово участие, са установени 15 такива.

Инспекторите провериха над 8 предприятия на територията на Пазарджик и разкриха 15 работници са без трудови договори. Съставени са 15 акта, всеки на стойност 15 хиляди лева.

Извършена е проверка на автомивки, автосервизи, заведения за обществено хранене, кафе-аперитиви и един басейн.

Недопустимо в страната все още да има хора, които работят без трудови договори и не се осигуряват за трудови злополуки, професионални заболявания, пенсии, болнични и майчинство, коментира министърът.

По думите му в Пазарджик има занижен контрол от страна на трудовите инспектори.

Той изрази надеждата си, че ще бъдат взети съответните мерки, за да може работата в пазарджишката инспекция по труда да се промени коренно.

Министър Младенов се среща с областния управител Дончо Баксанов, народни представители, кметове на населени места от Пазарджишка област, социални партньори, синдикати и представители на бизнеса.

Те обсъдиха теми, свързани със заетостта, квалификацията и усвояването на средства по ОП "Човешки ресурси", както и социалните услуги, които се предоставят на територията на областта