Александър Томов не се притеснява от факта, че Комисията Кушлев ще проверява и неговите имоти.

„Това ми е необходимо, защото аз смятам себе си не само за почтен човек, но и затова да се докаже, че тази кампания има задни мисли и задни цели", коментира бившият главен изпълнителен директор на „Кремиковци".

Доцент Александър Томов изнесе лекия пред студенти от СУ „Св. Климент Охридски" на тема „Световната финансова криза".

Пред събралите се възпитаници на СУ Томов обясни, че последствията за България от кризата ще засегнат много повече от 7 икономически отрасъла, а българското правителството трябва да последва примера на западните правителства и да стимулира експорта.

Източване на „Кремиковци" няма. Няма присвояване на средства, няма никакви 29 милиона, категоричен бе Томов пред чакащите го журналисти.

„Няма 29 милиона. Става дума за стандартна сделка и аз не разбирам на какво основание държавни структури се намесват в частна фирма", обясни още Томов.

Той съобщи, че в конкретната ситуация ръководството на „Кремиковци „е действало по конкретните указания на собственика на завода Прамод Митал.

„Има плащане на сделка, разрешена от КЗК чрез един имот. Сега престои този имот при новата транзакция в ЦСКА, да се върне обратно в „Кремиковци", коментира Томов.

Той призова правните органи да проявят разбиране и „да не отчитат пред своите началници, както и пред външни фактори в този случай".

Според Александър Томов не може и не бива „Кремиковци" да затваря врати и това „би било някаква нелепа грешка".

Томов не даде добри прогнози за бъдещето на завода след 1 януари 2009 година, но категорично заяви, че докато той е бил в управата на предприятието „Кремиковци" не е бил в несъстоятелност до края на 2007, не е имало неплатени заплати, не е имало ангажименти към данъчните или към Булгаргаз". Всичко е било изчистено".

Томов не пожела да коментира обаче новият собственик, който ЦСКА трябва да има до края на тези седмица, обяснявайки че все още има време до крайния срок.