Най-малко трима души са спрягани за наследници на Ваньо Танов като шеф на Агенция "Митници" след неговата внезапна смърт.

Розалия Димитрова, досегашен заместник на Танов, е един от вероятните кандидати. Това съобщава "24 Часа", като се позовава на свои източници.

Танов лично я посочи през август 2014 г., за да се освободи от Чавдар Васев. Името на този зам.-директор бе забъркано в слухове за контрабанда с цигари.

Димитрова е магистър по „Неорганични и електрохимични производства" във Висшия химикотехнологически институт - София (Химикотехнологичен и металургичен университет - София) със следдипломна квалификация „МИО и митническа политика" в УНСС. От 1991 г. досега работи в митническата администрация, като преминава през всички длъжности от стажант митнически инспектор до директор на дирекция.

От 2011 г. е директор на дирекция „Митнически режими и процедури" в Централното митническо управление на Агенция „Митници".

Дамата е отличавана за принос към Световната митническа организация.

Други източници спрегнаха за поста имената на депутата Емил Димитров-Ревизоро и на шефа на Столична митница Стефан Златков.

Във всеки случай до дни, финансовият министър Владислав Горанов ще определи и.д. за поста, докато правителството реши кого да посочи негов наследник.