"Увеличение по необходимост ще има и има винаги при всяко решение, ежегодно.". Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти след участието си конференция на тема "Перспективи пред енергийната и климатичната сигурност в Европа".

Припомняме, че от десетина дни председателят на асоциацията на топлофикациите в България Кремен Георгиев предупреждава, че е нужен скок на цената на услугата - първо заговори за 50%, но после намали на 20 - 30%. Решение регулаторът ще вземе в края на годината.

Няма да има този скок на цените, който го предвиждат по вестниците, увери Иван Иванов обаче и допълни, че КЕВР ще изпълни перфектно своите ангажименти, за да намали това увеличение до възможния минимум.

Място за паника няма, посочи шефът на КЕВР.

Във връзка с предложението за замразяване на цените на тока и парното за следващата година, което се и говорило между коалиционните партньори, Иванов коментира, че дори и такова решение да се приеме, трябва да се каже кой ще плати за това, че реалните цени са по-високи от нивата, на които се замразяват. "Някои трябва да плати тази разлика, нали, запита Иванов.