Информацията на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата сочи, че показателят, който индексира цените на храните на едро се е понижил с половин процент тази седмица. Промяната на стойностите е с 0,46 на сто.

Цената на доматите, отглеждани в оранжерии тази седмица е 0,98 лева за килограм, а спадът е с 18, 3%. Поевтиняването при градинските домати е двойно по-малко, те променят цената си с 9,6 на сто и един килограм от тях струва 85 ст. Понижаването в цената на краставиците от оранжерии е значително по-малко, то е 1,6%, а цената им е 1,20 лв. за килограм.

Някои плодове и зеленчуци останаха скъпи през юни, започва спад на цените

Някои плодове и зеленчуци останаха скъпи през юни, започва спад на цените

Богата реколта от кайсии...

Картофите поевтиняват с 18,09 процента и се търгуват по 0,44 лева за килограм на едро. Цената на морковите е 0,62 лева за килограм, а намалението е малко над 18%. На едро зелените чушки се продават по 0,78 лева за килограм и там има намаление на цената с 23,5 процента.

Риба Скумрия, олиото и маслото запазват цената си идентична. Под един процент разлика в цената е промяната при ориза, кашкавала, пилешкото месо и нетрайните колбаси.

От плодовете цената на дините пада с 10,7 на сто до 0,25 лева за килограм, на пъпешите стига 70 стотинки килограма с намаление от 9,1 на сто. Ябълките поскъпват с 0,6 на сто, цената на лимоните се повишава с почти 5%.